Lingua   

Мостар

Last Expedition
Lingua: Macedone
Мојот татко шешир носеше
Татко ми од чибук пушеше
Доби куршум на улица
Почеток е на војната

Застрелан без поговор
Застрелан од сосед, пријател
Простувам
Иако немам право
Простувам
Иако немам сила

Мостар
е град без насмев, без мостови
Мостар
е град во окови
Мостар
е град на гнев и поделби
Срамнети џамии

Јас сум само турист, минувач
Мислам дека знам и разбирам
Радио, ТВ, разни приказни
Го гледам градот
Не доживувам


Pagina principale CCG

Segnalate eventuali errori nei testi o nei commenti a antiwarsongs@gmail.com
hosted by inventati.org