Lingua   

13. By the Waters of Babylon

Cantate pour la Paix
Pagina della canzone con tutte le versioni


ALBANESE
Psalmi 136Psalmet 137
  
1 Super flumina Babylonis ibi sedimus et flevimus cum recordaremur Sion1 Atje, pranë lumenjve të Babilonisë, rrinim ulur dhe qanim, duke kujtuar Sionin;
  
2 Super salices in medio eius suspendimus citharas nostras2 mbi shelgjet e kësaj toke kishim varur qestet tona.
  
3 Quoniam ibi interrogaverunt nos qui captivos duxerunt nos verba carminis et qui adfligebant nos laeti canite nobis de canticis Sion3 Atje, ata që na kishin çuar në robëri, na kërkonin fjalët e një kënge, po, ata që na shtypnin kërkonin këngë gëzimi, duke thënë: "Na këndoni një këngë të Sionit".
  
4 Quomodo cantabimus canticum Domini in terra aliena4 Si mund të këndonim këngët e Zotit në një vend të huaj?
  
5 Si oblitus fuero tui Hierusalem in oblivione sit dextera mea5 Në rast se të harroj ty, o Jeruzalem, e harroftë dora ime e djathtë çdo shkathtësi;
  
6 Adhereat lingua mea gutturi meo si non recordatus fuero tui si non praeposuero Hierusalem in principio laetitiae meae6 m'u lidhtë gjuha me qiellzën, në rast se nuk të kujtoj ty, në rast se nuk e vë Jeruzalemin përmbi gëzimin tim më të madh.
  
7 Memento Domine filiorum Edom in diem Hierusalem dicentium evacuate evacuate usque ad fundamentum eius7 Mbaji mënd, o Zot, bijtë e Edomit, që ditën e Jeruzalemit thonin: "Shkatërrojini, shkatërrojini që nga themelet".
  
8 Filia Babylon vastata beatus qui retribuet tibi vicissitudinem tuam quam retribuisti nobis8 O bijë e Babilonisë, që duhet të shkatërrohesh, lum ai që do ta lajë të keqen që na ke bërë!
  
9 Beatus qui tenebit et adlidet parvulos tuos ad petram9 Lum ai që merr foshnjët e tua dhe i përplas kundër shkëmbit!


Pagina della canzone con tutte le versioni

Pagina principale CCG


hosted by inventati.org